Boeddha blog (32) een nieuw bewustzijn

Boeddha blog nieuw bewustzijn

boeddha blog nieuw bewustzijnMet het korter worden van de dagen komen we steeds meer in een kromming die ons

afleid in dat wat we in werkelijkheid zijn.

De overtuigingen die we allen hebben voeren ons naar beslissingen die het ook niet zijn.

Daar alles denkkracht is, of wel schepping, laten we ons steeds weer opnieuw meevoeren in emoties die opgelost zouden moeten worden, neem bv. de emotie angst, deze laat ons reageren als een kudde die op hol slaat voor gevaar, en neemt het ons de vrijheid af, waar we zo hard voor zijn gaan staan.

Alles is wording, en daarvoor zijn deze krachten op aarde, deze spelen zich af tussen licht en duisternis,

Zolang we deze krachten niet begrijpen, voeren ze ons mee, en speelt de tijd haar eigen rol hierin.

Deze tijd neemt zich dan ook de tijd, om ons bewust te laten worden dat de krachten ons leiden, en dat wij niet meester zijn van deze krachten.

Ons zonnestelsel heeft ons een hoop te bieden, en vormt het ons, of we dat nu leuk vinden of niet.

Het leren begrijpen wat kwade krachten, is het niet onder controle hebben van de duisternis, deze voeren je mee in nauwelijks te bevatten emoties en kleuren, deze uiten zich dan in het menselijke lichaam en de mens reageert dan op alles wat hij tegen komt in een woede die vernietigend is zowel in de materie maar vooral voor zichzelf.

Het nieuwe bewustzijn zou ons voeren naar een betere controle en begrip over ons zelf, daar we zelf de schepper zijn van onze innerlijke emoties.

Verbeter de wereld en begin bij jezelf, is de moeilijkste opdracht van ons mens zijn, maar daar ligt dan ook alles in besloten om bewust te worden wie je bent, en vooral hoe jezelf de krachten kunt leren kennen die je meegevoerd hebben in de tijd en in je strijd.

De opdracht van ieder mens is, ben jezelf, ben je eigen innerlijke licht, in dat licht kunnen we de waarheid zien, en die is voor ieder mens uniek want daarin ligt alle voedsel van bewustwording in besloten en dat is vrede, liefde, talent en vooral meesterschap van licht en duisternis.

Daarin ligt voor ieder mens de oplossing van onze strijd, ons lijden en vooral onze emoties.
Pas daarin kan men zien wat echte vrijheid is, en wat het betekent te leven op aarde.